OP DEL KOS DEL KONT DEL OBCHODY DEL AKCE DEL PAMO

sušené ovoce

Sušení je nejstarší metoda konzervování potravin, ve které dochází ke snížení obsahu vody pod 5 procent. Tím se zabrání růstu mikroorganizmů. Sušené ovoce je nejlepší náhrada čerstvého ovoce především v zimních měsících. 

Výhody sušeného ovoce:

Sušené ovoce obsahuje velké množství vitaminů C a B, provitamin A, stopové prvky (zinek, selen,...) a minerálních látek (vápník, hořčík, železo). Dále obsahuje řadu výživných látek a antioxidantů. Jeho vysoká koncentrace ovocných cukrů překonává dokonce původní aroma čerstvých plodů. Sušením si ovoce zachovává výbornou chuť a je vhodné pro doplnění energie při vyšší tělesné aktivitě.

Díky vysokému podílu ovocných cukrů dokáže sušené ovoce rychle obnovit spotřebovanou energii. Kromě toho podporují trávení, neboť působí přirozeně projímavě. Jíst by ho měly obzvlášť děti trpící zácpou.

Naše sušené ovoce:

Nabízíme široký sortiment sušeného ovoce. Sušené ovoce NATURAL je čistě přírodní produkt bez přidaných látek - bez konzervantů, bez přidaného cukru a dokonce i bez oxidu siřičitého. Dále nabízíme sušené ovoce v čokoládě, kterému neodoláte.

 

 
PAMO, RNDr. Monika Jörková, Houškova 6 Brno 2013