OP DEL KOS DEL KONT DEL OBCHODY DEL AKCE DEL PAMO

lyofilizované ovoce

Proces lyofilizace (sušení mrazem) je nejšetrnějším postupem sušení potravinářských produktů. Kousky čerstvého ovoce jsou nejdříve šokově zmrazeny. Díky tomu se zamezí narušení struktury vznikajicími krystalky ledu. Poté se ovoce suší za tlaku, který je nižší než je tlak vodní páry v trojném bodu. Voda tak ze zmraženého ovoce sublimuje, což znamená, že přechází z pevné fáze (ledu) přímo do fáze plynné (vodní páry).

Lyofilizované ovoce si v maximální míře zachovává svou původní texturu, aroma a hlavně vitamíny a minerály.

Výhody lyofilizace:

  • bez přidaného cukru a konzervačních látek
  • bez přidaných barviv
  • zdroj vlákniny
  • zachovává chuť i barvu
  • zachovává vitamíny

Naše lyofilizované ovoce a zelenina:

Nabízíme Vám široký výběr lyofilizovaného ovoce i zeleniny. Naše lyofilizované ovoce je čistě přírodní produkt bez přidaných látek. Budete překvapeni jeho lahodnou chutí a křupáním při každém soustu. Zamlsat si jde i zdravě, vyzkoušejte!

 
PAMO, RNDr. Monika Jörková, Houškova 6 Brno 2013